Служебното правителство се похвали с отпускането на 200 млн. лева за бизнеса

При служебния кабинет над 200 милиона лева са тръгнали към българския бизнес като от тях 150 млн. лв са нисколихвени кредити по финансовия инструмент ”Джереми”, обяви в събота министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев. Той е във Велико Търново за откриването на изложение на производители в областта на хранително-вкусовата промишленост и земеделието.

Василев обяви, че Комисията за защита на конкуренцията трябва да се произнесе дали има картели у нас. Според него обаче има изкривявания на пазара и цени, които се неоправдани от пазара. Той каза, че министерството трябва да се раздели на икономика и енергетика.

"В енергетиката проблемите са по-големи и по-спешни. Честно казано изненадан съм от инертността в този ресор и чувството на повечето хора в него, че нещата може да продължават така. Трябва обаче да са наясно, че обществото няма да го допусне и това, че хората сега не са на улицата, не означава, че утре няма отново да излязат, ако промените не станат факт", коментира още министър Василев.

 

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?