Служител на ”Напоителни системи” заплаши да се самозапали заради забавени заплати

Служител на на ”Напоителни системи” в Плевен заплаши да започне гладна стачка и дори да се самозапали заради забавени с няколко месеца заплати в държавното дружество.

Петър Стоянов, който работи в ”Напоителни системи" от 2002 година като шофьор-електроженист, обяви, че следващата седмица ще предприеме гладна стачка, която може да завърши и със самозапалване в центъра на Плевен. Причината е, че служителите от ”Напоителни системи"-Плевен не са вземали заплатите си от ноември миналата година, съобщи Дарик радио.

По думите му дружеството е ”донор на някои отговорни ръководители”. ”Те ни смучат постоянно", заяви той.

”Аз ще поискам среща с нашия директор, който да ми каже, в колко дневен срок ще изплатят нашите заплати и ако отговорът не е удовлетворителен, ще обявя гладна стачка за една седмица. Ако след това не се стигне до решение на проблема, аз ще се самозапаля в центъра на Плевен по примера на Пламен от Варна", каза Стоянов.

Основното трудово възнаграждение на Петър Стоянов е 350 лева. ”Живея сам и съм на 61 години. Нямам какво да губя, но ако се самозапаля, може би ще спечелят колегите ми”, заяви той.

Споделяне

Още по темата

Още от България