Служител на общината във Варна арестуван за участие в група за изнудване

32-годишен служител на общината във Варна е бил арестуван заедно с петима души за участие в банда за изнудване, съобщиха в сряда от МВР. Според първоначалната информация заподозреният е задържан пред дома си с крупна сума, която все още не се уточнява.

Разследването е образувано в началото на март, след като русенски бизнесмен подава сигнал в полицията, че е получил анонимно обаждане на 18 февруари от непознат, представящ се за прокурор от Варненската районна прокуратура. Той призовал потърпевшия на разпит във връзка с дело за пране на пари, като му обяснил, че ако не се яви, ще бъде арестуван.

Бизнесменът се притеснил и потърсил помощ от познати, които го уверили, че могат да го свържат с посредници, които да оправят проблема. Впоследствие взели от него 200 000 лева, а след това поискали още 60 000 евро, като му обяснили, че "нещата продължават да са сериозни", тъй като случаят му е предаден на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. Тогава изнудваният се обърнал към МВР.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?