Служител в Инспектората на военното министерство хванат да шофира пиян

Служител в Инспектората на Министерството на отбраната е задържан, след като шофирал в нетрезво състояние и отказал да спре на полицейско разпореждане, съобщиха от военното министерство в сряда.

Инцидентът е станал на 17 ноември 2009 г., около 23.30 ч. В Шесто районно управление на МВР – София е задържан за 24 часа Стефан Тодоров Давидов – зам.-главен инспектор в Инспектората на Министерството на отбраната.

Служителят на МО е бил в нетрезво състояние – отчетеното с дрегер съдържание на алкохол в кръвта му е било 1.48 промила. Взета е и кръвна проба.

Министърът на отбраната е разпоредил дисциплинарният съвет на Министерството на отбрана да образува дело и да излезе с предложение за налагане на наказание на служителя.

Шеф на Инспектората на МО е ген. Володя Цветанов, брат на депутата от левицата и бивш вътрешен министър Румен Петков. Цветанов бе назначен на поста в последните дни от мандата на тройната коалиция.

Военният министър Николай Младенов планира да бъдат засилени правомощията на Инспектората, който до момента не е показал значителна продуктивност в борбата с корупцията в МО.

Споделяне

Още от България