Служители на ООН загинаха при нападение на талибаните в Кабул

Десет души са убити при атентан в жилищна сграда, в която са били настанени служители на ООН в Кабул, предадоха световните агенции.

Сред убитите има шестима чужденци-служители на ООН, потвърди представител на световната организация. Трима от нападателите, въоръжени с автомати и колани с експлозиви, също са убити при акцията, за която отговорност поеха талибаните.

Талибанският говорител Забиула Муджахид пое по телефона пред АП отговорност за атентата, посочвайки, че нападението е извършено от  трима бойци.

По-късно ракета попадна в близост до луксозния хотел Сирина в Кабул, посещаван от чужденци. Ракетата не избухна, но изпълни фоайето с дим, принуждавайки стотина гости и служители на хотела за потърсят убежище в мазето. Друга ракета бе изстреляна срещу президентския дворец, но попадна извън комплекса, без да причини жертви или материални щети.

Президентът Хамид Карзай разпореди незабавно да бъде въведен засилен режим за сигурност за персонала на международните организации в Кабул, предаде Франс прес.

Споделяне

Още от Свят