Служителка на БДЖ от жп гара "Илиянци" е починала от Covid-19

Никой от работещите на жп гарата все още не е изследван за коронавирус

Служителка на БДЖ от жп гара "Илиянци" е починала от Covid-19

Служителка на "БДЖ-Товарни превози" е починала от коронавирус, съобщиха от националния железопътен превозвач.

По първоначални данни, тя е била приета с двустранна бронхопневмония в столичната Пета градска болница и е била поставена на апаратно дишане. Въпреки усилията на лекарите през почивните дни жената е издъхнала.

Жената е работила като специалист "Обработка и контрол на документи" на жп гара "Илиянци". Тя е 64-годишна. За последно е била на работа на 19 март.

До момента за смъртта на заразената официална информация от Националния оперативен щаб не е оповестявана.

Има данни, че тя е била в контакт със сина на първите починали от коронавирус у нас - съпрузите, които бяха настанени в  "Пирогов". Техният син също работи на жп гарата. Той все още е под карантина, а здравните власти обявиха, че тестовете му за коронавирус са отрицателни.

От БДЖ уточниха, че екипи на РЗИ-София вече са на жп гарата.

От НКЖИ казаха, че се извършва дезинфекция по четири пъти дневно на гарата от началото на извънредното положение. Не са били обаче уведомени от починалата, че има коронавирус, както и от речебното заведение за смъртта ѝ.

Началникът на жп гарата Цветан Александров обясни, че е забелязал, че колежката му не се чувства добре.

"В деня, в който последно беше на работа, някъде по обяд влязох при нея за услуга и видях, че е умърлушена. Забелязах, че не обядва, както прави всеки ден по това време. Каза, че не ѝ е добре", заяви Александров пред Нова телевизия.

На следващия ден състоянието на жената се влошило. Вместо да потърси медицинска помощ обаче тя решила да се лекува вкъщи.

"Мислила е, че е по-скоро грип, тъй като времето беше такова мартенско - нито студено, нито топло. На втория ден се разбра сред колегите, че е с двустранна бронхопневмония. И ден по-късно я приеха в болница. Казаха, че е с положителна проба за Covid-19", допълни Цветан Александроов.

След като колегите на вече починалата жена разбират, че е с положителна проба за коронавирус, началникът на гарата сигнализира в Регионалната здравна инспекция.

Досега обаче никой от служителите на гара "Илиянци" не е поставен под карантина. Не са и изследвани.

Знае се, че са изолирани само съпругът и дъщерята на 64-годишната починала жена.

Споделяне

Още от Коронавирус