Служителка на общината във Враца откраднала над 20 000 лева

Над 20 000 лева общински пари е откраднала служителка на кметството във Враца, съобщи в петък бТВ. Според информацията на медията жената в продължение на месеци събирала наемите от общинските жилища в града, но след това не отчитала парите.

Схемата излязла на яве, когато започнала реформа в няколко общински звена в местната администрация и се оказало, че половината от около 800-те наематели на общинските апартаменти са некоректни платци и дължали общо около 60 000 лева.
Освен това се разбрало, че една от служителките е получила девет кочана с квитанции, но не е отчела нито тях, нито получените суми от наеми, които са в размер на 22 000 лева. Злоупотребата била извършена между август и ноември 2011 година.

От общината отказаха да съобщят името на служителката с мотива, че тепърва започват проверки от страна на прокуратурата и Държавната финансова инспекция. Уточниха обаче, че жената е с десетгодишен стаж и няма други провинения.

Днес е крайният срок служителката да върне парите, но дори и да го направи, най-вероятно ще бъде дисциплинарно уволнена. Версиите за кражбата са няколко. Според едни служителката е присвоила парите, тъй като страдала от сериозно кожно заболяване и ѝ е нужно лечение. Другата версия е, че жената има няколко заема, които решила да погасява с общински средства.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?