Смърт на 81-годишен симпатизант помрачи червения събор край "Копривките"

Смърт на 81-годишен симпатизант помрачи червения събор край "Копривките"

Смъртен случай на 81-годишен привърженик на БСП помрачи традиционния червен събор в местността "Копривките” край Пловдив. Лек автомобил "Опел” тръгнал сам на заден ход и блъснал дядото от Асеновград, който паднал на земята и ударил главата си, а на път за болницата издъхнал. Шофьорът на колата е 53-годишна жена от Димитровград. Сигналът за инцидента е подаден към 9.20 ч. в неделя.

Съборът, който по традиция се отбелязва в чест на комунистическия преврат от 9 септември 1944 г., протече по сценарий. Тази година той се проведе под мотото на БСП за президентските изобри. "За България, която обичаме", На мероприятието присъстваха лидерът на БСП Корнелия Нинова, кандидат-президентската двойка на партията ген. Румен Радев – Илияна Йотова, шефът на областната структура на Пловдив Георги Гергов и пр.

По традиция съборът започна с приемане рапорта на Сдружение "Памет и Бъдеще", което организира поход по стъпките на партизанския отряд "Антон Иванов". Поставени бяха цветя както на лобните места на загиналите партизани, така и на паметника им в местността, известна още и като "Малката Бузлуджа", предаде БТА.


Да поздравим онези хиляди в страната, които не са сред нас, но обединени в едно - да отдадем почит на героите, които дадоха младост, труд и живота си за България, каза в словото си Корнелия Нинова. По думите ѝ днес няма справедливост, няма равни възможности, а политици предават родолюбието на българина. Време е за промяна, време е за гняв, призова тя и допълни, че началото на промяната се казва "ген. Румен Радев и Илияна Йотова".

От тази поляна започват първите ни стъпки с ген. Радев към победата в президентските избори, подчерта Илияна Йотова. Тя определи кандидатът за президент на БСП като "невероятен човек, за когото думите достойнство, чест и сила не са загубени и в тях има смисъл".

"Миналото не трябва да се забравя, защото народ без минало не може да върви напред, ако не помни и отчита това минало. Днес отдаваме почит, днес призоваваме за помирение, защото можем да вървим напред само, когато сме единни", каза в приветствието си ген. Румен Радев. Време е да кажем "не на страха, не на безразличието, да помислим за бъдещето на нашите деца, да влезем в битка, в която да си върнем България, нашите надежди, достойнството и вътре, и навън", подчерта ген. Радев и довърши "в тази битка ще бъда вашият боец".

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?