Сменен е шефът на Комисията по хазарта

Не са ясни причините за рокадата, направена от финансовия министър

Сменен е шефът на Комисията по хазарта

Министърът на финансите Владислав Горанов е сменил днес председателя на Държавната комисия по хазарта, съобщиха от Министерството на финансите.

Новият шеф на комисията е Мария Филипова, а досегашният Огнемир Митев е отстранен "по взаимно съгласие". Не се посочват причини за рокадата.

Огнемир Митев, който е дългогодишен служител на МФ, оглави комисията през 2013 г., като бе назначен на поста от кабинета "Орешарски". За четирите години, в които оглавяваше ДКХ, той нямаше почти никакви публични изяви и въпреки публичната си длъжност не даваше интервюта пред обществеността.

"Мария Филипова притежава образователно-квалификационна степен "магистър" по специалността "Право". Била е юрист в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, в Министерството на правосъдието и в Министерството на финансите", съобщават от МФ. Филипова досега също не е имала съществени публични изяви.

ДКХ е органът, който надзирава хазартните игри у нас. Пред ден Mediapool публикува своя проверка, която показва, че ДКХ не е особено заинтересована от проблема с агресивната реклама на хазарт по националните телевизии, която според експерти стимулира бедни хора и младежи да дават последните си пари, за да търкат лотарийни билети.

Комисията по хазарта е 5-членен орган, като четиримата членове трябва да са представители съответно на Националната агенция за приходите, ДАНС, Министерството на икономиката и Министерството на правосъдието. От Министерството на финансите не съобщават за други рокади извън тази на председателя.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес