Смесване на лекарства с алкохол най-вероятно е убило Уитни Хюстън

Автомобилът с тялото на Хюстън напуска хотела, където бе открита мъртва

Певицата Уитни Хюстън най-вероятно е починала от смъртоносна комбинация на предписани ѝ лекарства с алкохол и в резултат на това тялото ѝ се е оказало потопено във ваната. Звездата бе открита в безпомощно състояние в стаята ѝ в хотел "Бевърли Хилтън" в Лос Анджелис в събота следобед, часове преди участието и в гала вечеря преди връчването на музикалните награди "Грами".

Съдебно-медицинските власти на Лос Анджелис потвърдиха, че в белите дробове на певицата е открита вода, както и допуснаха, че смъртта ѝ може да е настъпила в резултат на предозиране с предписани ѝ медикаменти. Следователят Ед Уинтър обаче отказа да се ангажира с крайно становище, преди да излязат токсикологичните резултати от направената на певицата аутопсия, предаде Ройтерс. Обикновено този вид анализи отнемат до 4-6 седмици. 

 

Според музикалния сайт TMZ съдебен следовател е заявил, че откритата в белите дробове на певицата вода не е достатъчна да причини смъртта ѝ. Членове на семейството на Хюстън смятат, че Уитни е починала в резултат на приемане на психотропното лекарство "Ксанакс" и други предписани ѝ от лекар медикаменти с алкохол.

 

Междувременно Ройтерс съобщи, че единствената дъщеря на Уитни Хюстън – 18-годишната Боби Кристина Браун, е била настанена в неделя болница в Бевърли Хилс заради стреса и тревогата след смъртта на майка ѝ. Данни за медицинското състояние на Боби Кристина не се съобщават, но говорителят на пожарната посочи, че докато е била транспортирана в болницата е била в будно състояние и е разговаряла с придружаващия я екип.

 

Вестник "Таймс" пише в електронното си издание, че Хюстън била забелязава разчорлена, потна, миришеща на алкохол и дезориентирана в компанията на дъщеря си два дни по-рано, пристигайки в хотела за репетицията преди партито за "Грами". Певицата сновяла безцелно в лобито на хотела.

 

Неочакваната смърт на звездата събра множество нейни фенове пред църквата в Ню Джърси, където са били първите певчески прояви на Уитни Хюстън, изстреляли я до музикалните върхове през 1980-те години. 

Споделяне

Още по темата

Още от

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?