Сметките за ток на ЕВН с предупреждение срещу телефонни измами

Сметките за ток на ЕВН с предупреждение срещу телефонни измами

Предупреждение срещу телефонни измамници ще съдържат фактурите за електроенергия и касовият бон за платена сметка на клиентите на ЕВН в Югоизточна България, съобщи доставчикът във вторник.

Така компанията за шест месеца се включва в кампанията на МВР за намаляване на жертвите на телефонните измамници, които обикновено са възрастни хора.

Така от април 2018 г. на всяка хартиена фактура и касов бон ке бъде изписано посланието "МВР предупреждава: Искат Ви пари по телефона? Спри, не се доверявай! Това е измама.“

Пилотният проект е предвиден за 6 месеца, като в този период всеки битов клиент, ще може да прочете посланието в своя касов бон или фактура за консумирана електроенергия. Целта е чрез отпечатваните фактури посланието да достигне до максимален брой граждани, включително възрастни хора, жители на по-малки населени места и т.н.

От ЕВН също така напомнят на клиентите си, че събиране на дължими суми за консумирана енергия или за технически услуги никога не се извършва в брой и на място от служители на компанията, a на определените за плащане места.

Компанията съдейства на МВР като част от цялостното сътрудничество по отношение на добри практики за предотвратяване на всякакъв вид измами. 

Споделяне
Още от Бизнес

Как оценявате изявите на главния прокурор в Twitter?