Сметната палата няма да проверява “Екоравновесие”

Сметната палата няма да проверява “Екоравновесие”

Сметната палата няма да проверява столичното общинско дружество “Екоравновесие”. Това реши парламента. С гласовете на управляващото мнозинство от ГЕРБ депутатите отхвърлиха искането за одит на дейността на общинската фирма поискана от независимия Георги Терзийски.

“Екоравновесие” отговаря за решаването на проблема с бездомните кучета в София.

“Загинаха двама души и десетки бяха ранени. ГЕРБ отказват да разгледат един сериозен проблем, за който обществото от няколко месеца говори, че служи като черна каса за партийните нужди на ГЕРБ. Милион и половина лева е годишният бюджет и има абсолютна никаква ефективност”, мотивира искането си за одит на фирмата Георги Терзийски. Той беше подкрепен обаче само от 53-ма депутати, докато 60 бяха против, а 27 се въздържаха.

Парламентът отхвърли и предложение за проверка на друго общинско дружество в София – Центърът за градска мобилност. То беше направено от зам.-председателя на парламентарната група на “Коалиция за България” Михаил Миков.

“За пореден път предлагам да възложим одит на Сметната палата на Центъра за градска мобилност, около който тъне мистерия. Народното събрание интересува ли се от този въпрос?”, попита от парламентарната трибуна Миков. Искането му беше подкрепено от 54 депутати. Против гласуваха 55, а 30 се въздържаха.

Споделяне

Още от България