Смок остави без ток хиляди клиенти край Ботевград

Смок остави без ток хиляди клиенти край Ботевград

Огромен смок, увил се около електрически стълб,  причинил сериозна авария в подстанция край Ботевград, и оставил без ток в продължение на повече от половин час близо 2700 клиенти в региона, съобщиха от снабдителя ЧЕЗ.

Инцидентът станал в края на юли. Компанията получила сигнал за искрене на стълб в района на махала "Груевска”, село Разлив. Съоръжението се намира в близост до голф игрището в град Правец. На мястото веднага е била изпратена аварийна група, която открила влечугото. След  като то било свалено, нормалното електрозахранване се възстановило.

От компанията припомнят, че нерядко животни причиняват аварии по съоръженията ѝ. Най-често причина за инцидентите стават щъркелите, които вият гнездата си върху електрическите стълбове, но ЧЕЗ има и куриозни случаи с прекъсване на тока. През юни стана ясно, че труп на катерица, умряла от токов удар върху мрежата на дружеството, неведнъж спирала тока в столичния квартал "Симеоново”, докато служителите на дружеството открият причината за авариите

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?