Смолянският окръжен съд ще назначи ликвидатор на "Рубелла"

Смолянският окръжен съд предстои да назначи ликвидатор в "Рубелла" Рудозем. На 21 януари т.г. Върховният касационен съд потвърди решението на Пловдивския апелативен съд, че учредяването на "Рубелла" е недействително, тъй като подписът на съдружника Лукан Луканов върху учредителните документи на дружеството е бил фалшифициран.

По закон ликвидаторът трябва да опише активите на "Рубелла", да разкрие финансовото ѝ състояние и да пристъпи към осребряване на активите ѝ. Разпродажбата на предприятието става чрез търгове.

Няма конкретни срокове, в които съдът трябва да назначи ликвидатор. Досегашният изпълнителен директор Красимир Митев коментира, че ще положи всичките си усилия "Рубелла" да продължи работа по вече сключени договори за производство на козметика, да запази 500-те работни места и пазарните дялове в Русия, Украйна и в други 20 държави.

По закон пълномощията му като изпълнителен директор след обявяване на дружеството в ликвидация се прекратяват и се поемат от ликвидатора.

Очаква се "Рубелла" да приключи счетоводната 2001-ва г. с продажби за близо 33 милиона лева и положителен финансов резултат.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?