СМС ще предупреждава за изтичащ годишен стикер за паркиране в София

СМС ще предупреждава за изтичащ годишен стикер за паркиране в София

Живеещите в зони с платено паркиране в София, чиито годишни стикери за паркиране изтичат, вече ще бъдат предупреждавани за това не само с имейли, а и с кратки текстови съобщения (СМС), съобщиха от Центъра за градска мобилност в понеделник. Напомняне ще се зиплаща и когато наближава срокът за внасяне на остатъка от сумата при разсрочено плащане.

Това е надграждане на услугата и се прави, защото хора се оплакали, че не са си получили на имейлите напомнителните писма. СМС-ите ще бъдат изпращани достатъчно рано, за да могат хората да имат време да решат ще продължат ли да ползват услугата за платено локално паркиране и да подадат документите си.

Само за февруари стикерите за платено локално паркиране , чиято валидност изтича, са над 700.

Кратките съобщения ще бъдат изпращани от номер 1902, който се използва и при информиране, че автомобил е бил санкциониран за извършено нарушение при паркиране в столицата.

От центъра за градска мобилност информират също така, че от понеделник в синя и зелена зона на София тръгва и тестова кола, оборудвана с бордови компютър и камери. Те ще засичат от разстояние дали паркираните автомобили са заплатили престоя си. Системата сравнява информацията и оцветява  в различен цвят за разпознаваемост различните случаи.

Това не изключва проверката от екипите, тъй като в зоната се паркира и с хартиени талони.

Целта на тестовата кола е да се провери работата на терен с тази нова технология и как тя може да направи по-качествена дейността на екипите на ЦГМ, допълват от общинското дружество.

Споделяне

Още от България