Смяната на времето в неделя ще засегне 13 влака на БДЖ

Смяната на времето в неделя ще засегне 13 влака на БДЖ

Преминаването от лятно към зимно часово време ще засегне 13 пътнически влака в нощта срещу неделя, съобщиха от "Българските държавни железници" в петък

Местенето на стрелките на часовника час напред ще засегне пътническите влакове, пътуващи в този момент, и за да не бъде нарушен като цяло графикът на движението на всички влакове ще е се наложи те да престоят за един час.

В железопътните превози е наложена практиката влаковете да спрат в първата железопътна гара по маршрута си при наближаване на 04:00 ч. и да изчакат 60 минути. (Например, ако влакът по разписание трябва да тръгне от дадена гара по маршрута в 05:00 ч., пътниците го очакват съответно в този час, така че той няма как да мине с един час по-рано и затова изчаква).

Преминаването от лятно към зимно часово време тази година ще засегне 13 влакови композиции.

Международният бърз влак от Истанбул за София ще престои в гара Свиленград. Двата бързи влака от Варна до София (през Горна Оряховица) и от София за Варна по същия маршрут ще престоят съответно в Роман и Търговище. Композициите от  Варна до София и в обратна посока, пътуващи през Карлово, ще останат за час съответно на гарите Стряма и Сливен. Бързите влакове от Бургас–София и обратно през Пловдив ще престоят в гарите Белово и  Коньово. Пътуващите с бързите влакове от Варна до Пловдив и в обратната посока ще чакат съответно на гарите в Чирпан и в Търнак. Бързият влак по маршрута София–Силистра ще спре за синхронизиране на времето в гара Разград. Пътническият от Септември до Велинград ще престои в гара Велинград, а този от Карнобат до Варна  - в гара Завет. Крайградският пътнически влак Мездра–София ще остане в гара Лакатник;

Подробна информация за разписанията на влаковете клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат на телефон 0700 10 200.

Споделяне
Още от България

Кой да замени Борисов като премиер на кабинет в рамките на този мандат?