Смяната на времето в неделя ще засегне 13 влака на БДЖ

Смяната на времето в неделя ще засегне 13 влака на БДЖ

Преминаването от лятно към зимно часово време ще засегне 13 пътнически влака в нощта срещу неделя, съобщиха от "Българските държавни железници" в петък

Местенето на стрелките на часовника час напред ще засегне пътническите влакове, пътуващи в този момент, и за да не бъде нарушен като цяло графикът на движението на всички влакове ще е се наложи те да престоят за един час.

В железопътните превози е наложена практиката влаковете да спрат в първата железопътна гара по маршрута си при наближаване на 04:00 ч. и да изчакат 60 минути. (Например, ако влакът по разписание трябва да тръгне от дадена гара по маршрута в 05:00 ч., пътниците го очакват съответно в този час, така че той няма как да мине с един час по-рано и затова изчаква).

Преминаването от лятно към зимно часово време тази година ще засегне 13 влакови композиции.

Международният бърз влак от Истанбул за София ще престои в гара Свиленград. Двата бързи влака от Варна до София (през Горна Оряховица) и от София за Варна по същия маршрут ще престоят съответно в Роман и Търговище. Композициите от  Варна до София и в обратна посока, пътуващи през Карлово, ще останат за час съответно на гарите Стряма и Сливен. Бързите влакове от Бургас–София и обратно през Пловдив ще престоят в гарите Белово и  Коньово. Пътуващите с бързите влакове от Варна до Пловдив и в обратната посока ще чакат съответно на гарите в Чирпан и в Търнак. Бързият влак по маршрута София–Силистра ще спре за синхронизиране на времето в гара Разград. Пътническият от Септември до Велинград ще престои в гара Велинград, а този от Карнобат до Варна  - в гара Завет. Крайградският пътнически влак Мездра–София ще остане в гара Лакатник;

Подробна информация за разписанията на влаковете клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат на телефон 0700 10 200.

Споделяне

Още от България