Снегът отново обърка транспорта в Германия; нови жертви на студа в Полша

Обилни снеговалежи особено в южните райони на Германия разстроиха сухопътния, железопътния и въздушния транспорт, предаде ДПА в петък. През нощта в провинция Бавария е навалял повече от половин метър сняг. При катастрофа между лек автомобил и камион в Северна Бавария е загинало 17-годишно момиче. Полицията съобщи, че в провинцията са станали още близо 150 пътни инцидента, но други жертви няма.

Задръстванията по шосетата в Бавария са километрични. За смущения в железопътния транспорт се съобщава от градовете Нюрнберг и Мюнхен.

На летището във Франкфурт от сутринта са били отменени 37 полета заради обилния снеговалеж и привършилите запаси от антиобледителна течност. Камион с нови доставки все още не може да стигне до летището, тъй като е блокиран от задръстванията в източната провинция Тюрингия.

В Полша четирима души са починали от измръзване през нощта, съобщи министерството на вътрешните работи. С тях общият брой на жертвите на студа в страната достигна 70. Прогнозите са след омекване на времето в следващите няколко дни, идната седмица температурите в Полша отново да паднат под минус 10 градуса.

Споделяне

Още от Свят

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?