Снегът пак блокира София, "излизаните" магистрали бяха затворени

Снегът пак блокира София, "излизаните" магистрали бяха затворени

Часове след като в сряда премиерът Бойко Борисов обяви, че "магистралите са излизани, за ужас на опозицията", същите бяха затворени временно заради силния снеговалеж и необходимостта да бъдат почистени. Въпреки че още от вторник метеоролозите предупреждават за обилните валежи и Столична община обяви, че е взела мерки, на практика се оказа, че те са само на думи. В пиковите часове след приключването на работния ден столицата беше парализирана, а основни градски булеварди като “България”, Витоша”, “Мария Луиза” и “Сливница” се оказаха непочистени, установи проверка на Mediapool.

“Излизани са магистралите, за ужас на опозицията”. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос как е пътувал до Пазарджик. В областния град в сряда се проведе поредното изнесено заседание на кабинета. Премиерът пристигна с автомобил заедно с финансовия министър Симеон Дянков по магистрала “Тракия”.

В 18.30 часа обаче временно беше затворен участък от магистрала “Тракия” за да бъде почистен от снега. В двете посоки е затворена отсечката от околовръстен път София до тунел “Траянови врата” за товарни автомобили, съобщи Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ).

Забранено е временно и движението на тирове по магистрала “Струма” в двете посоки, за да бъде почистена от снега, съобщиха още от АПИ.

Преди обяд пък имаше временно затваряне на участъци в Кюстендилско. Затворен беше пътят между Кюстендил и Радомир, като шофьорите се пренасочваха по обходен маршрут, съобщиха от областното пътно управление в Кюстендил. В района на местността Хладни клисури са се завъртели товарни автомобили и са препречили пътя.

Поради засилващия се снеговалеж в голяма част от страната пътната агенция призовава гражданите, които нямат неотложна работа, да се въздържат от пътуване през нощта и ранните часове на утрешния ден.

Тези, които не могат да отложат пътуването, да тръгват само със заредени с гориво автомобили, оборудвани за зимни условия и да карат със съобразена скорост и повишено внимание. Шофьорите да са със зареден мобилен телефон и вода, препоръчват още от АПИ.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Всичките 27 областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа при зимни условия, уверяват от АПИ.

В София също работят денонощно почистващите фирми, твърдят от Столична община. Въпреки това читатели на Mediapool се оплакаха, че във вечерните часове движението по основните булеварди е било блокирано, защото не са били почистени от снега.

Във всичките 24 столични района се извършват обработки със смеси против заледяване като е ангажирана цялата техника. Работата на фирмите ще продължи и през нощта, уверяват от Столична община.  

Към 18 часа трафикът е бил натоварен, като известни затруднения в движението има в района на   Площад на авиацията, Телевизионна кула, кръстовищата   бул. “Малинов”- “Филип Аврамов”,  бул. “България”  и “Гоце Делчев” ,  “Гоце Делчев” и “П. Ю Тодоров”, “България”  и  “Каблешков”, “Опълченска” и “Тодор Александров”,  “Малинов” и “Ляпчев” , „”България” и  “Черни връх”, “Евлоги Георгиев” и “Драган Цанков”.
Проблеми в трафика има и в участък на  околовръстния път до Горни Лозен, както и по автобусна  линия 1  Кокаляне – Кокалянско ханче. 

Споделяне

Още от България