Снегът затруднява движението, 15 души пострадаха в катастрофи

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Настилките в страната са мокри и заснежени, а по високите и усойни места има заледени участъци, които се обработват и опесъчават. Пътищата в цялата страна и автомагистралите се почистват през цялата нощ.

Затворени са проходите Златица – Етрополе и Твърдица – Елена. Троян – Кърнаре също е затворен за всички видове МПС-та, докато Дюлински само за товарни автомобили. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка и Вратник, а над 20 тона - през Айтоски проход. Все още е затворен за всички моторни превозни средства пътят Шипково–Рибарица.

Всички МПС-та трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан, Рожен и Превала. От Агенция „Пътна инфраструктура” препоръча товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета по пътя Велинград - Юндола - Аврамово, Велинград - Сърница, Ракитово - Цигов чарк - Превала, Белово - Юндола, Батак - Доспат, Доспат - Сърница, Девин - Михалково и Борино - границата с Гоце Делчев.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 16 тежки катастрофи. В тях е загинал един човек, а 15 са ранени, като един от тях е с опасност за живота. За района на София ПТП-тата са 167 и има 6 ранени.

Споделяне

Още от България