Снегът затвори магистрали, пристанища и училища

Снегът затвори магистрали, пристанища и училища

Непочистени пътища и аварирали товарни автомобили станаха причина за затваряне в петък на движението в много пътни участъци, предимно в Източна България. Двете платна на автомагистрала "Тракия" между Карнобат и Бургас бяха затворени от сутринта до следобедните часове, което наложи движението да се пренасочва по стария път.

За няколко часа заради закъсали автомобили бе затворен и пътят Лозенец-Венец.

Отменени бяха учебните часове в няколко бургаски квартали и селища, останали без ток. Проблеми с електрозахранването имаха в квартал Ветрен, селата Равнец и Рудник и квартал Крайморие. В някои училища в ямболско учебните занятия също бяха отменени.

Заради намалена видимост и силен вятър бяха затворени пристанищата във Варна и Бургас. Затворено беше и варненското летище.

Полетите от и до летище София се изпълняваха при зимни условия. Имаше обаче забавяне на някои полети от и за Западна Европа, поради лошо време и снеговалеж на летищата във Франкфурт, Женева, Париж, Амстердам.

Заради преливането на река Велека беше затворен пътят Ахтопол - Синеморец - Резово.

Затворени бяха още проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Върбишки. Дюлинския и проходът Троян-Кърнаре са със забрана за движение на товарни автомобили.

В Добричка област 20 села останаха без ток.

Затворен беше пътят Златни пясъци - Кранево - Албена - Шабла - границата с Румъния.

В планинските райони край Сливен имаше затворени за движение пътища заради непочистен сняг.

От Гражданска защита съобщиха, че през изминалата нощ са получили 41 сигнала за заседнали в снега автомобили. Оттам напомнят на водачите да използват вериги и ги съветват да не тръгват на път, ако не им се налага.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?