Снегорин разби велоалеята на бул. "Дондуков"

До проблема се стигнало "по невнимание"

Снегорин разби велоалеята на бул. "Дондуков"

Снегорин е премахнал ограничителите на велоалеята на столичния бул. "Дондуков" в неделя сутрин, съобщи изданието Клуб Z.

Това е станало при почистването на булеварда след снощния силен снеговалеж.

Снимка на разрушената велоалея бе разпространена в социалните мрежи. Щетите са в участъка между ул. "Кракра" и бул. "Васил Левски".

В отговор от Столична община обясниха, че това е станало "по невнимание и неспазвайки инструкциите за работа".

Почистващата фирма, отговорна за щетите, ще бъде глобена и ще възстанови изцяло за своя сметка изместените разделители, които отделят пътя на велосипедистите от платното за движение, казаха още от общината.

Велоалеята е част от скорошния ремонт на централния буевард в столицата. В последните седмици обновлението на "Дондуков" се превърна в политическа тема, след като премиерът Бойко Борисов обяви, че "протестъри вадят павета по бул. "Дондуков" с цел да компроментират ремонта.

"Представяте ли си каква наглост е това, каква политическа атака – да отидеш, да разровиш готова улица, само за да можеш на другия ден да снимаш и да организираш протести. Смятайте какъв противник имаме срещу нас! (…) Това са саботажи, конспиративна дейност, това е същността на оцеляването им над сто години. Това е същността на действието – конспиративна, взривяват влакове, линии, мандри…", заяви на правителствено заседание в края на ноември.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество