Снегорините излизат в нощта срещу понеделник

Лиляна Павлова, нсн. БГНЕС

Очакваме от утрешния ден да има снеговалеж в голяма част от страната и затова сме инструктирали всички пътни управления да са в готовност, а снегорините да излязат още тази нощ, за да подготвят пътя за зимни условия, каза в неделя министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Създаваме организация и разчитаме снегопочистващите фирми да се мобилизират, така както сме ги инструктирали, добави тя.

Павлова отбеляза, че работи щаб, ситуационен център, а има и открити горещи телефони за граждани, за подаване на информация за обстановката по пътищата.

Има места на територията на страната, в които ремонтите по пътищата още са в ход, но при първите снегове те ще бъдат здамразени и ще бъде създадена организация за проходимост на движението.

Там, където пътните участъци в ремонт не могат да бъдат обезопасени, пътищата ще останат затворени за зимния период. Като пример за подобна отсечка Павлова посочи участъкът от АМ "Хемус" в района на Девня, където ремонтът още не е приключил.

Споделяне

Още от България