Снежна буря затрупа южните щати на САЩ

Снежна буря затрупа южните щати на САЩ

Снежна буря връхлетя вчера Тексас, Луизиана и Мисисипи, след което днес се прехвърли към Алабама и Тенеси, затрупвайки тези щати с дебела снежна покривка, като принуди някои училища и държавни служби да затворят и даде възможност на деца и възрастни да играят навън, предаде Асошиейтед прес.

Близо 15 сантиметра сняг натрупа в части от Тексас, съобщи снощи националната метеорологична служба в Хюстън. В резултат на снеговалежа имаше мокри пътища и прекъсвания на електрозахранването, но някои семейства се възползваха от случая да се позабавляват в снежното време в райони като Остин и Колидж Стейшън.

Снежната буря се прехвърли към Луизиана и Мисисипи през нощта, а щатската полиция в Луизиана издаде предупреждение да се избягват пътувания.

Повече от 100 000 души в Тексас и над 45 000 в Луизиана останаха без ток рано тази сутрин, според сайта на местната електрическа компания poweroutage.us.

Учебните занятия в някои училища в засегнатите райони бяха прекъснати, отложени или преминаха към дистанционна форма на обучение, съобщават местни медии.

Споделяне

Още от Свят

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?