Снимка на лидера на ПЕГИДА като Хитлер предизвика скандал в Германия

Снимка на лидера на ПЕГИДА като Хитлер предизвика скандал в Германия

Снимка, показваща лидера на антиислямското движение ПЕГИДА Луц Бахман с прическа и мустачки като на Адолф Хитлер, предизвика скандал в Германия.

Вестниците "Дрезднер моргенпост" и "Билд" публикуваха снимания в профил Бахман, с влажна коса, сресана настрани, и малки мустачки, също като нацисткия диктатор. Според в. "Дрезднер моргенпост" снимката е направена преди време и е публикувана на страницата на Бахман във Фейсбук.

В отговор на въпроса на всекидневника "Билд", говорителката на движението "Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада" Катрин Йортел потвърди автентичността на снимката и я определи като "шега".

Бахман, лидер на антиислямското движение, което е враждебно настроено срещу бежанците, е заявил пред "Билд", че е направил снимката при фризьора си след излизането на аудиоверсията на "Той пак е тук", сатирична творба за Хитлер на германския автор Тимур Вермеш.

Пресата припомня също думите на 41-годишния Бахман, бивш обирджия, които той е публикувал във Фейсбук, че "няма истински бежанци от войни". Той смята бежанците за "мръсници" и "животни". В отговор на искането на "Билд" за коментар той е заявил, че "повече няма да коментираме лични неща".

От 20 октомври протестите на ПЕГИДА в Дрезден, в бившата ГДР, не спират да се разрастват. В останалата част на Германия протестите против ПЕГИДА са далеч по-многобройни. В понеделник в цяла Германия срещу ПЕГИДА протестираха около 100 хиляди души.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа