Снимки илюстрират как ГЕРБ и ОП пишат управленска програма

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува във Фейсбук снимки, на които се вижда как преговорните екипи на неговата партия и "Обединените патриоти" съгласуват програмата на бъдещия коалиционен кабинет.

"Надявам се до утре преди обяд управленската програма да е завършена", пише Борисов.

Самият Борисов е по риза със запретнати ръкави и вратовръзка и държи в ръцете си листове с отпечатания текст на програмата. До него е Волен Сидеров, който на единия фотос държи пред себе си червена папка, а на следващия вече я разгръща. Част от присъстващите са с таблети и лаптопи. Най-много документи има пред Цветан Цветанов, за разлика от седящия до него Владислав Горанов, пред когото има само чаша кафе.

Както е известно, преговорните екипи на ГЕРБ и "Обединени патриоти" са изцяло мъжки. С подобаваща на ситуацията сериозност седящите около елипсовидната маса се взират в текстовете. Някои параграфи са в червено, други в черно.

Преди ден двата екипа направиха решителна стъпка към договаряне на управленска коалиция с постигнато съгласие за повишението на минималната пенсия на 200 лева, като същевременно беше спазарена и подкрепа за кабинета от партията на бизнесмена Веселин Марешки “Воля“.

Споделяне

Още от България