Снимки на "Непобедимите 3" затварят частично участък от "Хемус"

След като миналата година снимки на филма "Непобедимите 2" причиниха смъртта на прилепи в Деветашката пещера, тази година работата по третата серия вероятно ще предизвика проблеми на магистрала "Хемус" в събота.

Причината е, че от 8 до 19 часа заради снимки на "Непобедимите 3" се затваря за движение едното платно на 5-километров участък от магистралата между виадукта "Бебреш" и тунела "Топли дол", съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Движението ще става по лявото платно на моста и в лявата тръба на тунела от 27 до 32-ия километър. Движението в посока Варна ще се извършва в изпреварващата лента, а движението в посока София – в аварийната и в активната ленти.

От пътната агенция предупреждават шофьорите да се движат с повишено внимание, съобразена скорост и да следят указващите движението табели.

Взети са всички мерки да не се допусне задръстване, каквото стана при ремонта на магистралата край Елешница, каза Стефан Чайков, председател на Управителния съвет на АПИ, пред Mediapool.

Той допълни, че "Ню Бояна филм" са платили за наемането на магистралата съгласно тарифата и са поели ангажимент в случай на нарушаване на пътното платно при снимките да го възстановят. Чайков не посочи конкретно колко струва наемането на 5-километров участък от магистралата за ден.

"Ню Бояна филм" е заплатила 5300 лв. за ползването на пътното платно на магистралата за девет часа, уточниха от компанията пред Mediapool.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?