Собственичката на изгорелия в София склад подозира умишлен палеж

Причините още се изясняват, огънят е овладян

Собственичката на изгорелия в София склад подозира умишлен палеж

Стока за 3.9 млн. лева е имало в склада за алкохол на веригата "Аванти", който горя снощи в столичния квартал ”Красна поляна”. Това съобщи собственичката на обекта Татяна Павлова.

Тя се съмнява, че пожарът е умишлен.

"Стоим добре на пазара и, може би, е конкурентна фирма. Абсолютно всичко изгоря. Подпален е складът от всички страни”, заяви тя пред Нова телевизия.

Павлова заяви, че е само стоката е била застрахована за 2,2 млн. лева. Складът е изгорял напълно.

Пожарът бе овладян късно в петък вечерта, но гасителните действия са продължили цяла нощ. Очаква се днес да станат ясни причините за него.

По последни данни леко пострадали при инцидента са двама души – охранител на близък склад и един от пожарникарите, работили на терен.

При възникването на пожара в склада не е имало хора. В близост до склада обаче се е намирал 34-годишен охранител на съседна фирма, който е приет в ”Пирогов“ с леко обгазяване и след преглед е изписан от лечебното заведение. Вторият пострадал е един от пристигналите на място пожарникари, който също е откаран в ”Пирогов“ и се очаква изписването му.

Според кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, няма данни за влошаване на качеството на въздуха в района, както и в съседните столични квартали, въпреки че техни жители са оплакаха, че в петък в продължение на часове е имало задимяване и задушлива миризма.

В гасенето на пламъците се включиха 17 противопожарни автомобила, 5 водоноски на аварийното звено към Столична община и около 100 пожарникари. Органите на реда си съдействаха и с екипи на ВиК, ЧЕЗ и ”Овергаз“, тъй като наблизо се намира и бензиностанция.


В близост до горящия склад се намира болница „Надежда“, в която при избухването на пожара са били настанени 67 пациенти, от които 29 новородени. Всички те бяха временно евакуирани в северната част на сградата, която е най-далеч от огъня.

По-късно всички евакуирани пациенти от болница ”Надежда“ са се върнали по стаите и са спокойни, увериха от болничното заведение.
  

Споделяне

Още по темата

Още от България