Собственик на автобусна компания раздаде на служителите си 16 млн. долара

Собственикът на австралийския автобусен оператор Grenda Corporation - Кен Гренда, раздаде солидна част от средствата, които получи от продажбата на фирмата си, съобщи вестник "Хералд Сън".

Над 1800 служители на компанията в градовете Пърт, Аделаида и Мелбърн получиха общо 15 млн. австралийски долара (1.9 млн. щатски долара).

Това означава средно на служител 8.5 хил. долара, като някои служители са получили по 30 хиляди. Работници, като узнали за попълването на сметките им с такива суми, започнали да звънят в банките, решавайки, че е станала грешка.

79-годишният Кен Гренда решил да продаде 66-годишната семейна компания, която управлява 1300 автобуси, на транспортния оператор Ventura за 400 милиона долара. След продажбата всички служители запазват работните си места.

По думите на Гренда той поискал да възнагради служителите си за честния труд и лоялността. Той добавя, че всеки бизнес е толкова добър, колкото са добри работещите в него. "Мнозина работещи при нас са вече второ поколение, а стажът на едно от момчетата е 52 години", отбелязва бизнесменът.

Споделяне

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?