Стреляйки пиян от балкона си

Собственик на транспортна фирма рани палестинец в центъра на София

Снимка: БГНЕС

Собственик на транспортна фирма простреля палестински гражданин в центъра на София в неделя вечерта, съобщиха от МВР.

57-годишният Пламен Бобев открил стрелба от балкона си. Той има законно притежавани пушка и пистолет.

Инцидентът е станал на столичната ул. „Софроний Врачански”. Сигнали за стрелбата са подадени от съседите на Бобев между 20.45 и 21.00 часа, съобщи в понеделник пред бТВ зам.-директорът на СДВР Христо Терзийски.

Барикадиралият се в дома си стрелец е бил арестуван, като „след извършена проба се установи, че лицето е употребило сериозно количество алкохол”. Бобев е минал дрегер чак около полунощ, което означава, че към момента на стрелбата е бил още по-пиян.

За щастие раненият палестинец се е разминал само с драскотина в областта на таза.  Оказана му е медицинска помощ в болница, като все още не е ясно с какво е стреляно по него.

Терзийски посочи, че пострадалият е бил случайно преминаващ. Той отказа да коментира дали има конфликт между живеещите в квартала българи, араби и други чужденци. „Не може да се правят генерални изводи за района”, подчерта той.

Човек от кооперацията коментира, че не е имал проблеми с чужденците, които живеят в съседство. По думите му гърмежите в района не са рядкост, но даже вчера вечерта не сметнал, че се стреля с боен пистолет. Съседите на бизнесмена се върнаха по домовете си късно в нощта срещу понеделник. Тази сутрин се проведе втори оглед на мястото.

Споделяне

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?