Собственикът на бившия Японски хотел твърди, че няма унищожени вишни

Собственикът на бившия Японски хотел твърди, че няма унищожени вишни

Собственикът на софийския хотел "Маринела" (бившия "Кемпински Зографски", който обаче продължава да е по-популярен като Японския хотел) и наемателят на едно от заведенията към него твърдят, че не са унищожили емблематичните японски вишни в кв. ”Лозенец”. В официална позиция те заявиха, че става дума само за една японската вишна пред хотела, която е била преместена заради предстоящ ремонт.

Столичната община състави акт за 50 хил. лв. заради изкоренените вишни пред  хотела, който е собственост на един от големите туристически босове Ветко Арабаджиев.

Според собственика на хотела и наемателите на заведението дървото е било преместено под надзора на агрономи.

”Според специалистите положените грижи и присаждането на дървото в емблематичната вътрешна Японска градина към хотела са били навременни и адекватни, като дървото ще продължи да краси кв. ”Лозенец” и да радва столичани”, се посочва още в позицията.

”Целта е да се създаде място – красиво и приятно за децата и семействата на кв. "Лозенец" и на софиянци, в хармония с традициите на тази значима за столичани сграда”, посочват още собственикът на хотела и наемателите на кафе-сладкарницата към него.

По-рано тази седмица възмутени граждани сигнализираха общината за изкоренените вишни. Това обаче не е било съгласувано със Столичната община и затова кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков издал акта с възможно най-високата глоба.

Ветко Арабаджиев купи хотел "Кемпински Зографски" миналата година и го прекръсти на "Маринела".

 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?