Собственикът на горялото сметище под "Струма" се предаде в полицията

Фирмата на Кольо Илиев трябва да премахне планината от отпадъци, ако иска да заработи отново

Издирваният от три дни по обвинение за застрашаване на околната среда и здравето на хората заради планината от отпадъци под моста на магистрала "Струма", собственик на фирмата "Феникс- Дупница" се е предал в полицията. В последните дни бяха претърсвани дома му и офиси на дружеството, за да бъде връчена заповед за изчистването на боклуците, заради които през август горя моста на магистралата.

Кольо Илиев се е явил в петък в полицейския участък в Дупница, заедно с адвокат,предаде БНТ. Къде е бил той през изминалите дни и защо се укриваше от органите на реда Илиев отказа да коментира. А малко след като се предаде, бизнесменът беше закаран с патрул до спешния център в града, а после настанен в частна болница в Дупница.

Въпреки издадената заповед за 24-часовото му задържане, той няма да остане в ареста, а в частна болница в града, но под постоянна полицейска охрана. Причината е, че Илиев се почувствал много зле, а преди време бил изкарал инфаркт, посочва обществената телевизия.

Районната прокуратура в Дупница го разследва заради това под повредения мост на "Струма" отново има струпани отпадъци. Илиев вече има едно обвинение за августовския инцидент.

Ако вината на Илиев бъде доказана по всички обвинения, той може да получи общо до 13 години лишаване от свобода и до 80 000 лева глоба.

Междувременно на сестрата на Илиев е била връчена заповедта за принудително спиране на работата на фирмата и то няма да може да извършва дейност, докато не премахне всички отпадъци под моста на "Струма" на безопасно място. Всички 50 служители са освободени от работа, информира БНТ.

Споделяне

Още по темата

Още от България