Собственикът на Нова ТВ поема рекламните продажби на ФОКС за България

Собственикът на Нова Телевизия" - "Нова Броудкастинг Груп" (НБГ), ще отговаря през следващите три години за рекламните продажби на международната медийна група "ФОКС Интернешънъл Чанълс" (FOX International Channels -FIC) за България, съобщиха от дружеството в понеделник. Така НБГ ще отговаря за всички продажби в ефира на петте канала на FIC у нас – Fox, Fox Crime, Fox Life, 24Kitchen и National Geographic Channel.

Групата на FIC ще продължи да контролира самостоятелно бартерни сделки, спонсорства, специални и социални инициативи, пан регионални сделки и кампании.

"Вярваме, че това ново сътрудничество ще бъде повече от успешно както за FIC и Нова, така и за нашите рекламодатели”, коментира Красимир Николов, регионален изпълнителен директор на ФОКС за България и Балканите.

НБГ вече отговаря за продажбите на ефирна реклама и спонсорство по каналите Discovery Channel, Disney Channel, TLC и Cartoon Network, както и кулинарния канал Fiesta TV.

"Изключително се радваме, че към това богато портфолио от канали добавяме и брандовете на FIC”, коментира Дидие Щосел, изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг Груп".

Споделяне

Още от Бизнес