Собственици на барове и ресторанти в Марсилия протестират заради мерките срещу коронавируса

Собственици на барове и ресторанти в Марсилия протестират заради мерките срещу коронавируса

Ядосани собственици на ресторанти и барове протестираха в Марсилия срещу решението на френското правителство от утре да се затворят тези търговски обекти, за да се ограничи разпространението на новия коронавирус, предаде Асошиейтед прес.

Протестиращите, както и властите на втория по големина френски град, заплашват и със съдебни дела, за да блокират заповедта по съдебен път. Те заявяват, че увеличаването на броя на новозаразените в Марсилия се е стабилизирало и че правителството в Париж несправедливо налага най-строгите коронавирусни ограничения на Марсилия.

Правителството изтъква, че болниците в този град са претоварени и затварянето на баровете и ресторантите е единственият начин да се ограничи заразата, без да се налага карантина. Френският карибски остров Гваделупа е с подобни ограничения.

Френското правителство въведе по-леки ограничения за редица други градове, включително Париж, където също се увеличават заразените и хоспитализираните, но не колкото в Марсилия или Гваделупа.

Вчера Франция съобщи за над 16 000 новозаразени, а над 10 процента от леглата в интензивните отделения са заети от пациенти с Ковид-19. Смъртните случаи в страната са 31 511, една от най-високите бройки в Европа.

Споделяне

Още от Коронавирус

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?