Собствениците на ПИБ изкупиха дела на Мулти в Балканска банка - Скопие

Доминантните собственици в Първа инвестиционна банка Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев са изкупили мажоритарния дял на Мултигруп в македонската Балканска банка - Скопие, съобщи агенция BGnes.

Продажбата на акциите на MG корпорация е станала преди три седмици, на македонската фондова борса. Акциите са закупени от Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев, съобщили на агенцията от македонската банка. BGnes допълва, че с изкупуването на мажоритарния дял на Мулти в банката, те са станали и собственици на "националната платежна картичка" на Република Македония, която е собственост на Балканска банка.

Сделката бе потвърдена от Милена Бурнаска, директор на отдел "Маркетинг и реклама" в Първа инвестиционна банка. Тя специално уточни, че не става въпрос за сделка на банката, а за частна инвестиция на двамата ѝ най-едри акционери - физически лица. Бурнаска каза още, че не разполага с точна информация за стойността на инвестицията - тоест за парите, платени от Минев и Мутафчиев на Мултигруп.

Бурнаска заяви, че макар Балканска банка да е на 10 - 11 място сред финансовите институции в Македония, Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев я оценявали като перспективна, защото имала развита клонова мрежа, разполагала с 13 офиса в Македония.

Споделяне

Още от Бизнес