Собствениците на "Плама" не правят необходимото за да заработи рафинерията

Има два пътя, по които да заработи плевенската рафинерия "Плама" - или сегашните собственици да стартират дружеството, или да се обяви поредната несъстоятелност и да се търси нов собственик, каза вицепремиерът Николай Василев по време на парламентарния контрол.

Според него след последната му среща с ръководителите на "Плама консорциум лимитид" преди половин година те не са предприели необходимите стъпки за стабилизиране на дружеството. Обявяването на "Плама" в несъстоятелност ще отнеме много време по сегашния Търговски закон, каза Николай Василев.

В тази връзка той призова депутатите да подкрепят сериозните промени в Търговския закон, които Министерският съвет ще предложи на Народното събрание. Вицепремиерът информира от парламентарната трибуна, че през следващите седмици ще посети Плевен.

През 1996 година Агенцията за приватизация продаде 75 на сто от акциите на "Плама" на "Евроенерджи холдинг", припомни Николай Василев. След неуспеха на новия собственик, от 1998 година рафинерията е собственост на "Плама консорциум лимитид".

По БТА

Още от Бизнес