Собствениците на ЦСКА продължават разправията с привържениците

Конфликтът между собствениците и феновете на ЦСКА продължи във вторник с изявление на ръководството на клуба, че се отказва от услугите на председателя централния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов – Дучето, който осигуряваше стюарди заради сигурността на стадиона по време на мачовете на "армейците". Собствениците от "Титан" заявяват, че независимо от цената за сигурността в сектора ще потърсят съдействието на полицията.

Изявлението на ръководството идва ден, след като Димитър Ангелов обяви, че привържениците на "армейците" ще продължат "до дупка“ протестите срещу собствениците на отбора.

Феновете на "червените" протестираха по време на домакинския мач от Лига Европа срещу Рапид, а отношенията с пернишката фирма се обтегнаха още повече в неделя. Тогава по време на мача с Миньор в Перник се разигра скандал между шефа на стадион "Българска армия” Калоян Стоянов – Цимбика и агитката на ЦСКА. Според феновете на ЦСКА Калоян Стоянов е организирал група от близо 60 човека, които по време на срещата са пребили един от тарторите на феновете - Ивайло Цветков – Главата.

Във вторник от ръководството на ЦСКА съобщиха, че временно отстраняват Калоян Стоянов от всички постове, които заема в ПФК ЦСКА ЕАД до изясняване на случая в Перник. В същото време обаче sportal.bg съобщи, че разправията между Цветков и Стоянов е продължила и във вторник. Този път скандалът възникнал пред сектор "А" на "Българска армия", където двамата се засекли. Свидетелите на случката твърдят, че Калоян ударил в корема Главата.

Според собствениците с демонстрациите и протестните действия явно се цели хаос и повече пари за "професионалното” ръководство на феновете.

Ръководството заявява още, че се противопоставя категорично на "постоянния натиск и рекет на определени лица, които са водени единствено от частните си интереси". "Прословутите 3 000 лв. на мач или 20-25 000 лв. на месец за охрана и хореография на мачовете, които влизат в джоба на "професионалните” организатори на феновете, не могат да превръщат отбора в заложник на лични интереси. ЦСКА няма нужда от тях", се посочва в декларацията на ръководството.

В същото време от клуба посочват, че са готови да предложат модел на нов тип ръководство и управление, по подобие на отборите в Европа, при което "истинските и верни привърженици" имат не само реално участие, но и носят отговорност - както за избора на ръководство така и за бъдещето на футболния клуб.

Споделяне

Още от Спорт

Какво очаквате да свърши служебното правителство?