София дава над 7000 лв. за футболни екипи на градските съветници

София да даде 7150 лв. за футболни екипи и участие в три турнира на отбора на Столичния общински съвет (СОС) и общината. Това предлагат общинските съветници Роберт Янакиев от ГЕРБ и Георги Свиленски от БСП. Искането им беше отложено за разглеждане на днешното заседание по бюджет и финанси.

Въпреки че е вносител на доклада, Роберт Янакиев не можа да каже в кои футболни турнири общинарите се готвят да участват. На възмущението как може да не знае какво предлага общинският съветник от ГЕРБ отговори: “На изборите не гласувайте за нас”.

В същото време обаче общинските съветници от всички партии се оплакват от ниското си възнаграждение средно около 420 лв. месечно и се готвят да си гласуват още 800 лв. за представителни разходи – работни обеди, вечери, телефони и транспорт.

Футболният отбор на общината е от 20 души и се налага купуването на нови екипи, защото сега е началото на мандата, обясни Георги Свиленски, другият вносител на доклада. В момента се търси капитан на отбора, след като досегашният Иво Тонев напусна общинския съвет заради ангажиментите му като изпълнителен директор в “Левски”.

Най-изявените футболисти в отбора са Николай Стойнев, зам.-председател на СОС от ГЕРБ, Георги Свиленски и Калоян Паргов от БСП, кметовете на район “Студенски” Димитър Дилчев и на “Сердика” - Тодор Кръстев.

За разлика от колегата си Янакиев, другият вносител на доклада Свиленски знаеше в кои турнири ще играе общинският футболен отбор. Единият е благотворителен за подпомагане на децата на загиналите полицаи. Той се провежда за трета поредна година и в него участват отборите на всичките 24 районни полицейски управления в столицата. Другият футболен турнир е “Корпоративна лига”, в който играят отбори на медии, застрахователни и международни компании, банки и автомобилни вносители. Таксата за участие е 600 лв.

За първи път за Деня на София – 17 септември, Столичната община ще организира футболен турнир, обясни още Свиленски. За него ще се плати за озвучителната уредба на игрището.

Обикновено срещите се провеждат на терена на общинското предприятие “Спортна София” в Борисовата градина.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?