София Лорен спечели 40-годишна битка с данъчните в Италия

София Лорен

Италианската кинозвезда София Лорен успя да спечели водена почти 40 години битка с данъчните, които са едни от най-мразените в света служби, предаде Ройтерс в четвъртък.

Съдебната сага за 79-годишната в момента актриса започнала през 1974 г., Едва в сряда обаче италианският върховен съд е приел твърденията на счетоводителите на Лорен, че тя е трябвало да плати данък от 60 процента върху получените тогава годишни възнаграждения в италиански лири, чийто еквивалент е 276 хил. евро, а не начислените ѝ 70 на сто.

Адвокатът, който от десетилетия обжалва начисления на Лорен налог, определи целия процес като "Кафкастил" и каза, че неговата клиентка, която живее в Швейцария, е нарекла случилото се "чудо".

Актрисата, която е родом от Неапол и стана световна звезда след Втората световна война и спечели Оскар през 1961 г. за ролята си във филма "Две жени", е позната със свадите си с данъчните служби, посочва агенцията.

Тя припомня, че през 1982 г. кинозвездата прекарва 17 дни в женски затвор в Южна Италия заради това, че не е попълнила данъчна декларация след сключена сделка. Тогава Лорен обвини счетоводителите си, че се забравили да сторят това.

Споделяне

Още от Свят

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?