София оборудва детските ясли с ПОС-терминали

София оборудва детските ясли с ПОС-терминали

В касите на 23 от всички 24 самостоятелни детски ясли в София, в които са настанени деца до 3 години, са инсталирани ПОС-терминали, през които родителите могат да плащат таксите за децата си, съобщи зам.-кметът по финанси на София Дончо Барбалов, цитиран от пресцентъра на Столичната община в петък.

Така семействата могат да погасяват своите задължения с дебитни или кредитни карти, вместо с пари в брой. Само яслата в кв "Кремиковци" все още не е оборудвана с ПОС-терминал, но и там това ще се случи, като приключат преговорите с банка, коят ода поеме обслужването му.

От общината посочват, че безкасово плащане на таксите е възможно в 21 от най-големите детски градини за деца до 6 г. в София.

Столичната община отдавна работи по облекчаване на административното обслужване на гражданите. Освен таксите в детските заведения, столичани могат да плащат и местните си данъци и такси чрез ПОС-0терминалите във всички районни отдели "Общински приходи" в София, припомнят от "Московска" 33.

Чрез е-страницата на Столичната община тези плащания могат да се правят и онлайн, без да се налага гражданите да отиват до районното данъчно, допълва се в съобщението.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?