София отложи без обяснения отварянето на офертите за компостиращата инсталация

Без официални съобщения Столична община отложи отварянето на ценовите оферти за компостиращата инсталация на завода за боклука.

Цените на участниците трябваше да бъдат отворени на 1 февруари. От общината не уточниха каква е причината за отлагането. Не е посочена и нова дата. На фирмите е казано да проверяват страницата на Столична община в интернет, за да разберат кога ще бъдат разгледани предложенията.

Петима са кандидатите за изграждане на сепариращата инсталация. Предложения подадоха обединението "Егерсман и Ко", консорциум "Валмекс Атцвангер", сдружение "Хан Богров 2011", "Арге Богров" и обединение "БТА – Ефасек - Умвелт Електроник и Еко танк".

Индикативната стойност на проекта е 38 млн. лв., като се предвижда инсталацията да обработва 20 000 тона растителни и 24 000 тона хранителни отпадъци годишно. От тях ще се получава компост и биомаса за производството на 4.5 хиляди мегавата електроенергия на година.

Това е втори опит за избор на изпълнител на компостиращата инсталация. Първият се провали, защото единственият допуснат до отварянето на офертите кандидат "Егерсман и Ко" даде цена по-висока от индикативната стойност.

Плановете на общината бяха през април да има избран изпълнител.

Все още Европейската комисия не е казала дали одобрява изграждането на завода за боклук.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?