София прекрати поръчка за 40 млн. лева по приоритетен проект

София прекрати поръчка за 40 млн. лева по приоритетен проект

Един от обявените за приоритетни проекти на Столичната община за следващата година ще се забави. Става въпрос за ремонта на трасето на трамвай №5 от кв. "Княжево" до Съдебната палата. Причината е, че поръчката избор на изпълнител за трасето е прекратена. Търгът е един от големите на общината и е с прогнозна стойност над 40 млн. лева без ДДС.

Поръчката е прекратена заради несъответствие между проектната документация и количествените сметки и тя би довела до сериозно изменение на документацията, става ясно от сайта на Столичната община.

Поръчката беше обявена в края на май. Бяха подадени оферти от седем дружества, но до отваряне на ценовите им оферти така и не се стигна. В поръчката участваха обединение "Исаф С. А. Колос рай" ("Колас рейлс", "Исаф"), обединение "Инфра груп" ("Джи пи груп" АД и "РВП Илиенци" ЕООД), "Хидро вод строй" ("Хидрострой" и "Водстрой 98"), "Щрабаг", обединение "Геопът Борис" ( "Геострой", "Трансремонтстрой", "Пътища и съоръжения" и "Улично осветление") и обединение "Трамвай №5 2017" ("Х.С.С." и "Монолит София").

Ремонтът на трасето на трамвай №5 се финансира със средства от еврофондовете. Той е планиран в инвестиционната програма на общината за следващата година, но не е ясно кога ще може да започне.

Все още не е приключила процедурата по избор на изпълнител за друг ремонт на трамвайни релси в София - по ул. "Каменоделска" от кръстовището с бул. "К. Стоилов" до трамвайното ухо "Орландовци". Той също е част от инвестиционната програма на общината за следващата година. Прогнозната стойност е близо 6.9 млн. лева без ДДС. Поръчката е от края на март, но до момента ценовите оферти на деветимата кандидати не са отворени. Последният протокол от работата на комисията по избора е от октомври.

На финалната права е поръчката за ремонт на релсите по бул. "България" при кръстовището с бул. "Ив. Гешов". Те не бяха поправени при реконструкцията на трамвайното трасе по бул. "България" преди години. Сега за изпълнител вече е избрано обединението "РВП Илиенци- Джи Пи Груп". То предлага цена от 2.22 млн. лева с ДДС и срок за изпълнение само 36 дни. Останалите двама участници са декларирали, че могат да свършат работата за 89 и за 100 дни. За да се подпише договор с "Джи Пи Груп", трябва да изтекат сроковете за обжалване.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?