София ще домакинства на срещата на евродепутатите от ЕНП

На 7 и 8 април София ще е домакин на първата среща в България на групата на Европейската народна партия (християн-демократи) и Европейските демократи в Европейския парламент, съобщиха в петък от групата.

Събитието ще събере у нас водещи членове на най-голямото европейско политическо семейство, бивши премиери и външни министри, ръководствата на българските партии, членуващи в ЕНП - СДС, БЗНС-Народен съюз и Демократическата партия, както и представители на важни международни организации, се посочва в съобщението.

На срещата ще бъде разгледана сегашната политическа ситуация в България, както и постиженията и трудностите в икономическата област.

В навечерието на подписването на Договора за присъединяване на България към ЕС групата на ЕНП-ЕД ще запознае присъдружните им партии в България с предизвикателствата и възможностите след присъединяването им към политическото семейство на европейските институции.

Нашата група участва успешно в изборите за Европейски парламент през юни миналата година и остава най-голямата група в парламента със своите 268 членове от 25 страни, посочват от ЕНП-ЕД.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?