София ще ремонтира 21 моста с 4 млн. лв.

София ще ремонтира 21 моста с 4 млн. лв.

С четири милиона лева ще бъдат ремонтирани и изградени 21 моста в София, съобщиха от Столична община.

Към момента е завършен ремонтът на 4 от мостовете на надлез Надежда и предстои работа по други два моста на същия обект. Ремонтирана е и пешеходната пасарелка на ул. „Панчовица”.

Продължават ремонтните работи на два от мостовете над Владайска река по ул. „Сребрист бор“ и над река Суха лешница по ул. „Подкраище“.

Мостът над река Владайска е с две пътни платна и тротоари. Съществуващото корито на реката ще се коригира с подпорни стени. От страна на крайречната улица тротоарите ще осигуряват достъпна среда.

Продължават строителните работи и моста над река Суха Лещница във Владая. Изместен е водопровода по конструкцията на моста. Предстои полагане на хидроизолация и на асфалтова настилка от плътен асфалтобетон.

Продължават строителните работи и на два моста над река Лесновска при село Челопечене и на два пешеходни моста над река Владайска.

Предстои ремонт на мостове в кв. „Княжево“, в район Нови Искър , в Кремиковци и по ул. „Одеса“ над река Владайска.

Столична община е разработила инвестиционни проекти и за 9 надлеза по булевардите “Цариградско шосе“ и „Ботевградско шосе“ и при Захарна фабрика. Изграждането им ще се осъществи чрез съфинансиране от Европейска инвестиционна банка.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?