София ще ремонтира бул."България" срещу 13 млн. лв.

Целта е правителственото трасе да е обновено за европредседателството, но парите още не са осигурени

София ще ремонтира бул."България" срещу 13 млн. лв.

Столична община ще ремонтира възловия бул."България" ударно за половин година срещу близо 13 млн. лв. Това става ясно от регистъра на обществените поръчки.

Целта е правителственото трасе да бъде обновено до края на годината предвид предстоящото европредседателство, каза Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта на София пред Mediapool.

Към момента не е осигурено финансирането на обекта. Надеждите са парите да бъдат отпуснати от държавния бюджет, защото това е основното трасе между НДК и резиденция "Бояна" – двете сгради, където ще се провеждат основните мероприятия по време на българското председателство на Европейския съюз през първата половина на 2018 г.

Ремонтът ще протече на пет етапа

Заложено е да бъде направен ремонт на бул."България" от бул."Фритьоф Нансен" до резиденция "Бояна" за 180 дни.

Ориентировъчната дължина на участъка е 7700 м с ширина на пътните платна по 11.25 м и тротоари с променлива ширина. Това означава, че средно ремонтът на 1 км от булеварда ще струва около 1.6 млн. лв.

Предвижда се ремонтът да бъде направен на етапи. Единият е от бул. "Фритьоф Нансен" до бул. "Академик Иван Гешов".

Следващият е от бул."Акад. Иван Гешов до бул. "Гоце Делчев".

Третият е от бул. "Гоце Делчев" до бул. "Тодор Каблешков". Четвъртият - от бул. "Тодор Каблешков" до околовръстния път на София. Последният етап е от бул. "Даскал Стоян Попандреев" до моста над река Боянска.

Изборът на изпълнители

Изисква се кандидатите да имат оборот от най-малко 7 млн. лв. за всяка една от последните три финансови години, както и асфалтова база и опит в реализацията на такива обекти.

Качеството на изпълнение и цената ще имат най-голяма тежест при избора на изпълнител.

Срокът за подаване на офертите е до 17:30 часа на 3 май, а на следващия ден те ще бъдат отворени публично.

Споделяне

Още от Бизнес