София ще се сдобие с паркинг за 1200 автомобила

През това лято започнаха много ремонти в столицата. Искам да се извиня на всички шофьори за затварянето на улиците, но в София се реализират изключителни важни инфраструктурни проекти. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ в петък.

Като пример тя посочи моста на “Бакърена фабрика”, който е алтернатива за гражданите от “Надежда”, както и Панорамния път.

Фандъкова каза, че всички срокове за строителството на метрто се спазват и се работи много усилено.

Заради изграждането на метрото е изместено и движението по “Цариградско шосе”, като там се строи и паркинг за над 1200 автомобила. Това е решение за липсата на паркоместа в столицата, което ще промени движението чувствително, смята кметът.

Фандъкова каза, че разбира много добре шофьорите и гражданите заради неудобствата, които се създават по пътищата.

“Отговорността ми е всичко това да се прави бързо и интензивно, за да не се губи време”, Фандъкова не отрече, че понякога изпълнителите се бавят, но се надява, че хората проявяват разбиране.

На въпрос дали има свободни места в детските градини, Фандъкова каза, че образованието е останало един от основните приоритети в общината и има над 6 млн. лв. отделени за ремонти в тази сфера. Новата учебна година ще започне с ремонтирани училища, похвали се още столичният кмет. Нейната амбиция е да преодолее недостига в детските градини и да се изградят нови такива, като до края на годината ще бъдат отворени нови 1500 места.

 

Споделяне

Още от България