София ще узакони превземането на натоварена улица в кв. ”Лозенец”

София ще узакони превземането на натоварена улица в кв. ”Лозенец”

Столичната община се готви да узакони превземането на натоварената улица “Боготица” в кв.”Лозенец”, която през годините на бурното строителство беше плътно застроена. Това стана ясно по време на последната сесия на Столичния общински съвет, която се проведе в четвъртък.

По регулационния план ул.”Богaтица” е трябвало да бъде двойно по-широка. През годините обаче това не е било спазено. Така новите кооперации са превзели тротоарите и част от пътното платно с разрешения за строеж, дадени от самата Столична община, а след това въведени в експлоатация от Дирекцията за национален строителен контрол.

Сега, за да може да се реализира регулационният план, ще трябва да бъдат съборени тези сгради, което е немислимо. За това Столичната община ще промени плана и пътното платно ще остане тясно, обясни зам.-кметът по строителство Ирина Савина пред Mediapool.

Малко по-добрата новина е, че Столичната община планира да ремонтира основно улица “Богатица” през 2013 г. В момента се подготвя проектът, като е предвидено да се направи подмяна и на ВиК инсталацията.

Споделяне

Още от Бизнес