София става част от мисията на човечеството да засели Марс

София става част от мисията на човечеството да засели Марс

​Бас Лансдорп, основател на най-голямата частна инициатива за заселване на Червената планета Mars One, ще представи пред българска публика отговори на фундаментални въпроси, свързани с бъдещето на човечеството. Събитието ще се проведе на 23 март в "София Ивент Център", съобщиха организаторите на проявата фондация Elevate.

Бас Ландсдорп ще сподели предприемаческия си подход, който го приближава към неговата мечта, която за мнозина звучи неосъществима.

Марс продължава да провокира любопитството на мечтателите. Днес то вече не се изразява само в плахо и неуверено питане дали има живот там, а във все по-засилващия се интерес към въпроса – кога земляните ще отидат там.

Целта на организаторите на събитието в София е да съберат всички смели хора, лидерите на иновативни компании, всички, за които няма предел и тези, които търсят нови знания и преживявания.

Идеята да засели първата човешка колония на Марс е на холандската организация Mars One. Планират се няколко мисии, а крайният срок за изпращане на хора на червената планета е през 2032 г.

След дълга кампания вече са избрани 100 доброволци, които са готови да отпътуват с еднопосочен билет и да поставят началото на един нов свят.

Изявени интелектуалци-визионери, сред които Илън Мъск, Стивън Хокинг, Бъз Олдрин и най-светли умове на науката и смели предприемачи, не само мечтаят, но и си сътрудничат за реализирането на тази цел.

Бас Лансдорп

Бас Лансдорп основава Mars One през 2011 г., като още като студент по машиностроене в университета Твенте мечтае да преодолее техническите предизвикателства и да засели хора на Марс. Същата година той продава и своя първи бизнес с много успешна компания за производство на възобновяема енергия от вятъра, за да инвестира в Mars One.

2018 е годината, в която NASA празнува своята 60-та годишнина и също работи усилено в посока изпращане астронавти към Марс. Преди по-малко от две години агенцията публикува амбициозен план за колонизиране на Марс. Според агенцията до 2030 г. на червената планета ще има присъствие на хора, които ще живеят, без да са пряко зависими от Земята. Планове за пътуване до Марс обяви и компанията "Боинг".

Няколко седмици преди Нова година американският президент Доналд Тръмп издаде директива за възобновяване на работата по изпращане на американски астронавти отново на Луната, а след години – и на Марс. По времето на президента Барак Обама графикът бе човек на Марс да бъде пратен в десетилетието, започващо от 2030 г.


През настоящата година се навършват 30 години след полета на втория българин в космоса и 45 години след последното стъпване на хора на Луната.

Организатори на събитието са фондация Elevate, в партньорство с Archventure, които стоят зад успеха на посещението на Ричард Брансън в България. Мисията им е да водят у нас световни предприемачи и лидери, които правят промяна чрез своята дейност, за да вдъхновят младите в България и да им предадат своя опит и знания.

Elevate от своя страна цели да излезе и отвъд границите ни и да реализира значими проекти в сферата на образованието и културата. В момента се водят преговори и с други световни имена за следващи събития в София.

»

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?