София започна ремонтите, без да обезопаси уличните платна

Най-ремонтираната улица - “Костенски водопад” - ще е затворена поне още десет дни

София започна уличните ремонти, без да постави обезопасителни знаци и мрежи, превръщайки шофьорите в камикадзе. Засега последиците от изрязването на асфалта са само спукани гуми и одрани брони.

Особено неприятен е участъкът на бул.”Черни връх” от бул.”България” до бул.”Никола Вапцаров”, където се махат трамвайните релси и се прави цялостен ремонт на пътното платно. В момента се извършва демонтаж на трамвайния път в участъка от улица "Св. Наум" до бул. "Джеймс Баучер", но и той не е обезопасен. Ремонтите вървят успоредно с изграждането на метрото.

Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова провери хода на ремонта по бул."Черни връх".

Движението в участъка няма да се спира, а само ще се ограничи, каза Фандъкова.

Изпълнител на ремонта е “ПСТ Холдинг”, казаха от “Метрополитен”, които са възложители на обекта. От компанията на Васил Божков обаче отрекоха.

Около 6.5 млн. лв. общински средства ще даде София за ремонта на булеварда, изграждането на подземния паркинг и метростанция 11 и реконструкцията на подлеза при НДК. В регистъра за обществените поръчки няма официална информация кой е спечелил търговете, защото от общината не са изпратили информация.

Основен ремонт ще се прави и на бул. "Княгиня. Мария Луиза", каза Фандъкова.

Днес е приключило отстраняването на дефектите по въведения в експлоатация участък от бул. "Ломско шосе" - между надлез "Надежда" и ул. "Бели Дунав". Строителят е ремонтирал нарушените тротоари, а гаранцията след завършването на обекта е пет години, каза Стоян Братоев, изпълнителен директор на "Метрополитен".

В момента тече търгът за избор на изпълнител на ремонта на пътното платно от надлез “Надежда” до Лъвов мост.

Общо 26 млн. лв. са планирани за запълване на дупките в София тази година. Общинските съветници от БСП са внесли предложение средствата да се увеличат с още 3 млн. лв.

По-важното е не да увеличаваме парите за частични улични ремонти, а чрез по-добър контрол да подобряваме качеството им, каза Йорданка Фандъкова.

Улица “Костенски водопад”, която пропада на два пъти заради остарялата ВиК мрежа, ще бъде затворена поне още десетина дни, казаха от “ПСТ Холдинг”.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?