Софиянски: Честитиха ми Коледа

Извикаха ме, за да ми честитят Коледа - така кметът на София Стефан Софиянски отговори на журналистическите въпроси след поредния разпит в столичното следствие. Ден преди Бъдни вечер, столичният кмет беше разпитан по четвъртото дело срещу него, за договора с бизнесмена Еди Минасян.

Софиянски дойде на разпит с адвокатката си Ина Лулчева и остана в столичното следствие на ул. "Майор Векилски" само 15 минути. На излизане, освен коледните честитки, кметът каза, че са го извикали да го попитат защо е подписал спогодбата от 1997 г., с която се прекратява договора с Еди Минасян. "Питаха ме защо съм подписал спогодбата, казах, че защото има решение на Столичния общински съвет, за това", каза Софиянски.

Четвъртото обвинение срещу кмета на столицата беше повдигнато на 8 декември т.г. То е за сключен през 1990 г. договор за съвместна дейност между Еди Минасян и тогавашния кмет на Лозенец Иван Куртев за изграждане на дискотека в местността "Погребите". Договорът е бил прекратен през 1997 г. с решение на Столичния общински съвет. Минасян възразил, спечелил дело и с ново решение на общинския съвет бил обезщетен с 5 имота. Софиянски е обвинен за това, че имотите били продадени на занижени оценки.

Споделяне

Още от България