Софиянски даде рамо на Надежда Михайлова

Столичният кмет Стефан Софиянски заяви, че не е опонент на СДС и че СДС е стратегически партньор на оглавяваната от него партия Съюз на свободните демократи.

Така той коментира вчерашните изявления в СДС, че атаките на Едвин Сугарев срещу лидера на партията Надежда Михайлова обслужват столичния кмет Софиянски. Депутатът Димитър Абаджиев посочи, че паралелно с нападките си срещу ръководството на СДС, Сугарев отправял добри думи за Софиянски.

Пред Дарик радио кметът каза, че първи път чува думите на Абаджиев и заяви, че за него това е "едно много дълбоко разочарование от този човек".

Според Софиянски това, че двете партии имат различни кандидатури за местните избори, не е фатално. "Всеки има собствената си позиция. Всеки има с какво да излезе пред обществото".

Софиянски посочи, че поне за 7-8 града са взети твърди решения двете партии да подкрепят едни и същи кандидати. "Този шум пак ще мине. Аз искрено искам нещата в СДС да се успокоят. Надежда е лидер и трябва да остане лидер, защото иначе ставаме, като демократично общество, така, несигурни", според Софиянски.

Той определи позицията на Едвин Сугарев като лична. "В много случаи, ако става въпрос за мен, тя е била и против моите позиции. Той не се е въздържал, винаги го е казвал публично и за мен никой не седи зад него. Зад него седи собствената му лична позиция и собственото му чувство за правда", коментира още Стефан Софиянски.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?